INGREDIENTS:
1 Pollastre Groc Català d’1 quilo i 200 gr.
200 g de pernil tallat a quadrets
300 g de cebes
300 g de carbassó
300 g d’albergínia
300 g de pebrot verd i vermell a parts iguals.
Escalivats i pelats, sense llavors i tallats a trossos quadrats
400 g de tomàquets madurs pelats, i trinxats
un gra d’all pelat i picat
1 got de vi blanc
2 dl d’oli
1 fulla de llorer
julivert, sal i pebre
PREPARACIÓ:
Talleu el pollastre en quatre o vuit trossos i salpebreu-lo (el fetge, el pedrer i el coll es pot guardar per al brou). En una cassola amb oli fregiu-lo, i afegiu-hi el pernil, el fetge, la ceba tallada a rodanxes, el llorer i l’all. Deixeu-ho coure i remeneu-ho sovint. Quan la ceba comenci a daurar-se, tireu-hi el tomàquet. Un cop fregit el tomàquet, tireu-hi el vi i tapeu la cassola. Minvat el vi i fregit el tomàquet, afegiu-hi un petit cullerot de brou o aigua calenta i continueu la cocció a foc suau. Mentrestant, en una paella a part, fregiu les albergínies i els carbassons pelats i tallats en rodanxes no gaire primes i salpebreu-ho. Quan estigui daurat afegiu-ho al guisat de pollastre, i barregeu-hi també els pebrots trossejats. Abans de servir-lo poseu-lo a punt de sal i col·loqueu els trossos de pollastre en una plata calenta coberts amb la samfaina i la salsa, retireu la fulla de llorer. Tireu pel damunt una mica de julivert trinxat.