INGREDIENTS:
1 Pollastre Groc Català d’1 quilo i mig
3 dl d’oli d’oliva 50 g de llard
1 ceba grossa
4 tomàquets de penjar
1 cabeça d’all
sal i pebre
8 prunes seques
8 orellanes
½ got de vi dolç i 1/2 got de vi ranci
Per fer la picada: ametlles, avellanes, pinyons torrats, un trosset de banquilló de canyella, all i julivert.
PREPARACIÓ (1 h 30 min):
Trossegeu el Pollastre Groc Català i salpebreu-lo. En una cassola de terrissa, poseu el llard amb un raig d’oli, el pollastre i la cabeça d’all una mica xafada. Deixeu-ho coure a foc mitjà fins que el pollastre comenci a daurar-se. En aquest punt, sofregiu-hi la ceba i els tomàquets, tallats a trossos ben petits. Afegiu-hi 200 dl d’aigua, les prunes seques i les orellanes i deixeu-ho coure durant uns 15 minuts fins que s’evapori l’aigua. En un morter, prepareu la picada i afegiu-la a la cassola. Finalment tireu-hi el vi dolç i el vi ranci. Deixeu-ho coure uns 15 minuts més.